Probleme, probleme!

Publicat pe

Ai o zi super încărcată şi nu ştii cu ce să începi!Ţi se pare că ai atât de multe de făcut încât nu ţi-ar ajunge pentru  o săptămână, dar  tu trebuie să faci astfel încât să le cuprinzi pe toate într-o singură zi!Ce faci în această situaţie?Cum procedezi pentru a rezolva problemele?
În primul rând trebuie să-ţi impui că rezultatul final nu va fi un eşec, pentru că trebuie să ştim ce vrem, şi să ne urmărim scopul propus.Te trezeşti cu noaptea în cap (că aşa e frumos 😀 ), pentru că e bine să-ţi rezolvi treburile cât mai de dimineaţă posibil.E păcat să te ajungă ora 15 şi din 20 de probleme tu ai rezolvat doar 5 , pentru că te-ai trezit la 9, ai băut coffee-ul la 10 , până la 12 te-ai gândit ce şi cum rezolvi şi ajungi la 13 să zici 😮  o problemă rezolvată, mai am 15!!!!Văleeu!Pentru a da un exemplu: eu întotdeauna încep cu o listă în care specific unde,când şi cu cine imi rezolv treaba.
În al doilea rând trebuie să ai în vedere cum ai de gând să faci acel lucu. Cum procedezi, de unde începi: de la început!Lucrurile nu trebuie să se suprapună ci trebuie făcute one by one.
Lista urmează să o completezi cu paşii de acţiune pe care crezi că ar trebui să-i foloseşti.
Când ai terminat de notat, treci la treabă!Nu mai sta pe gânduri!Întotdeauna este bine să mergi pe principiul „Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi!”Însă nu încerca să faci pe erolul,să fii perfect/ă pentru că nu eşti, nu încerca să faci peste limitele tale.Şi nici nu te opri să verifici de prea multe ori: oare am făcut bine, sau să o iau de la capăt?Ai puţină încredere, dacă tratezi problema cu seriozitate, sigur celelalte puncte pe care trebuia să le cuprinzi, le-ai efectuat cu succes.
Dar nu te grăbi  să ajungi la final şi să strici ceva.Într-adevăr, putem visa în legătură cu rezultatul final, pentru a putea fi motivaţi.Consider că dacă nu eşti motivat de ceva, faci fără vreun interes, aşa, doar ca să fie făcut, şi nu iese la fel de bine.O problemă poate să-ţi lase impresia că nu are rezolvare. Însă ajungi într-un final şi nici nu te-ai fi putut gândi cât de uşor au decurs lucrurile şi câte rezolvări poate avea problema ta.Ştiaţi că o problemă poate avea în medie cca.600 de metode de rezolvare? Nici eu! Cel  mai important este să-ţi dai interesul, şi nu să dormitezi..Lasă că o las pe mâine, sau mai bine pe poimâine, poate se rezolvă de la sine..Hahaha.
Si încă un aspect important: dacă cineva se oferă să te ajute, nu fii încăpăţânat/ă!Oricum dacă nu îţi convine ceva , schimbi stilul pe care l-ai adoptat în rezolvare.
Voi cum vă rezolvaţi problemele?Ce stil adoptaţi?

Reclame

6 gânduri despre „Probleme, probleme!

  Eugen Stefan Sotropa a spus:
  septembrie 14, 2012 la 9:51 am

  Problemele se rezolvă cu calm şi cap. Şi cu dragostea celui de lângă tine 😀

  asmilefromheart a răspuns:
  septembrie 14, 2012 la 10:20 am

  coreect!!

  addicted a spus:
  septembrie 24, 2012 la 4:41 pm

  De obicei in fata problemelor mai mari cam ingenunchiez in prima instanta, apoi imi fac curaj si cu cateva vitamine, sprijin si rabdare le iau ca atare! 🙂

  asmilefromheart a răspuns:
  septembrie 24, 2012 la 4:48 pm

  O abordare corecta!

  Angela...salvata prin HAR a spus:
  septembrie 24, 2012 la 7:39 pm

  In primul rand e importanta lista ca sa ai o evidenta clara a lucrurilor si apoi sa gandesti pozitiv sa fi sigur ca vei biruii iar apoi treci la actiune 🙂 Adica te trezesti de dimineata si incepi cu ce este mai greu ca sa te mai usurezi iar apoi le faci incet pe toate fara stres si graba ….Iar daca raman totusi cateva din ele nerezolvate nu fa o tragedie caci suntem oameni ,cu greseli ….Daca crezi in Dumnezeu si in puterea Lui de a intervenii in problemele oamenilor ,si ar fi bine sa crezi 🙂 faci o rugaciune simpla si sincera si vei avea parte de o surpriza placuta 🙂

  asmilefromheart a răspuns:
  septembrie 24, 2012 la 8:29 pm

  Ai dreptate, de multe ori o rugaciune face minuni!Oricum, totul se rezolva.Important e cum ramanem noi cand trecem prin diferite situatii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s